Alles wat mannen moeten weten over harsen (maar niet durfden te vragen)

Posted: 16 juli 2018
Category: Eigen Content

Het is echt niet alleen voor GTST-sterren en olympische zwemmers. Meer dan ooit stappen mannen hun plaatselijke harssalon binnen. We snappen als je nog even twijfelt of het wel iets voor jou is. Zonder eerst alle ins en outs te weten, is het lastig om de beslissende stap te zetten. Daarom hier de harde feiten.

Deze of een andere behandeling uitproberen met een fijne korting? Dat kan! Boek je treatment via onze app, gebruik code BLOG5 en ontvang 5 euro korting op je behandeling!

1 – Serieus, waarom zou je überhaupt…

Je was waarschijnlijk zo blij met je eerste borstharen dat het bijna verkeerd voelt om zelfs maar na te denken over ontharing. Maar na je tienertijd worden de dingen anders. Misschien heeft je partner liever dat je een gladde borst hebt. Of misschien weet je zelf niet meer wat je met je overtollige haargroei aanmoet. (Trouwens: we zeggen niet dat er zoiets is als te veel borsthaar, maar iedereen heeft recht op zijn eigen mening.)

2 – Oké, en doet het pijn?

Eerlijk? Het prikt wel een beetje, zeker de eerste keer. Maar we hebben ook goed nieuws: dat ongemak duurt maar eventjes en wij zijn ervan overtuigd dat je het aankunt. Bepaalde zones zijn wel wat gevoeliger dan andere, bijvoorbeeld de binnenkant van je dijen. Maar na een tijdje zullen je haarzakjes verzwakken en dan wordt de pijn ook wat minder.

3 – No pain, no gain. Hoe vaak je het beste kunt gaan…

Je zult twee tot drie weken een zijdezachte huid hebben voordat je haargroei weer terugkomt. De meeste mannen laten zich iedere zes weken behandelen, omdat je ongeveer 5 mm haar nodig hebt voor een effectieve treatment. Hoe zwakker je haarzakjes worden, hoe trager de haren zullen teruggroeien.

4 – Mag je je kleding aanhouden?

Meestal niet, maar dat ligt er natuurlijk ook aan welk lichaamsdeel je wilt laten harsen. Voor een Brazilian wax zul je helemaal uit de kleren moeten, maar als je alleen je wenkbrauwen wilt laten bijwerken, kun je natuurlijk wel je kleding aanhouden. Als je voor een full body wax gaat, raden we je aan om loszittende kleding te dragen. Dat zit wel zo lekker na je behandeling.

5 – En wat zijn de alternatieven?

Harsen is een vrijblijvende manier om een idee te krijgen van de ontharingswereld. Je huid wordt er gladder van dan bij scheren en hoewel bij laserontharing je haren langer wegblijven, vereist dat ook commitment voor de lange termijn. En bevalt het niet? Geen zorgen, het groeit weer terug.

 

Bron: Treatwell.nl